torsdag 8 januari 2009

Förtitt på Hjärnstorm!

Inför nya Hjärnstorm så spelade vi in en sekvens som inte kom att användas i serien. Nu ligger den istället uppe som en liten aptitretare på svt:s hemsida. Klicka här för att spana in! 

Som vanligt så är de medverkande inte skådisar. Jag hade inte träffat dem förut. Det som händer i klippet är precis vad som faktiskt skedde på plats. Hoppas ni gillar det! Och kanske får nåt att fundera på till nästa vecka, då resten av serien har premiär!

18 kommentarer:

Blogger Hexmaster sa...

Var detta tagning nr. 176 210..? :-D

Ang. den thailändska skylten med Ullared så känns det som en blivande klassiker (om det inte finns motsvarande från trehundra andra ställen, då).

8 januari 2009 kl. 14:41  
Blogger Sven sa...

Otroligt bra! Fattar verkligen ingenting!

8 januari 2009 kl. 15:17  
Anonymous Anonym sa...

hahahahahahahahahaha alltså Henrik du är bara för bra :D

8 januari 2009 kl. 18:11  
Anonymous Anonym sa...

En av dom som va med är faktiskt skådis, hon har iallfall varit med i ett fåtal filmer. Men måste enda säga att det var väldigt imponerande.

8 januari 2009 kl. 18:50  
Blogger Pontus Erik Karlsson sa...

Mär man har lyckats med något en gång är det lättare att lyckats igen...? Manipulerade dessa människor innan? Kan du göra samma sak med mitt bankonto?

8 januari 2009 kl. 19:05  
Anonymous Anonym sa...

Hej Henrik
Underbart trick. Men du måste ju ha pratat med var och en av dom i enrum innan ni gick in i salen. Eller hur?
Om inte.... då är jag förevigt stum.
:)

8 januari 2009 kl. 19:32  
Blogger Henrik Fexeus sa...

Jens - Å fan, skådis som yrke alltså? Det visste jag faktiskt inte. Jag kände ingen av dem. Men jag menade skådis i betydelsen "skådis i det här klippet". Det hoppas jag framgår.

Anonym - pratat med var och en av dem i enrum innan?! Nix. Då skulle snart snacket gå från deltagarna att "sådär var det inte egentligen".

8 januari 2009 kl. 19:47  
Anonymous Anonym sa...

Jag är otroligt imponerad, har varken sett tv programmet eller läst böckerna.

Du är helt fantastisk, handlar det hela om sifferspråket? Det är inte slumpen utan vetenskap som ligger bakom eller hur?

Vill veta vad du gett till ungarna, du kom inte lindrigt undan kan jag tänka mig...Hehe...

- Helena

8 januari 2009 kl. 21:48  
Anonymous Anonym sa...

Men du måste ju på något sett ha påverkat dem att sätta sig på just det där stolarna. Inget annat är logiskt. Men men, det där blir en tänkare. :)
Det är det som är underbart med dina trick. De blir som gåtor. Har räknat ut en del redan :).
Fortsätt gärna sabba vår verklighetsbild!

- Anonym, fast egentligen Axel

8 januari 2009 kl. 22:05  
Blogger Áslaug sa...

Men man får ju inte veta nåt ju. Hur det kom sig att du förutsåg att de skulle sig sätta sig där de satte sig. Hur gjorde du och varför satte de sig där?

Det du sa var att de skulle sätta sig utspritt vid de sju första raderna men mer än så har du alltså inte sagt till dem...
17, 53, 76, 146

Nej, jag tycker bara det är läskigt.

8 januari 2009 kl. 22:57  
Blogger Linus Loquist sa...

Men om inte du har träffat dem innan inspelningen, vem har då gjort det? Jag tänker på bilderna de får med sina namn på. Kanske oväsentligt men det är något lurt med detta. Kommer du förklara närmare hur det här fungerar? :)

9 januari 2009 kl. 03:36  
Blogger Henrik Fexeus sa...

Nix, den här förklarar jag inte. :) (förresten, linus, även om jag inte träffat dem tidigare var naturligtvis deras namn kända för mig i förväg. Jag vet alltid vad deltagarna i programmet heter. Inget konstigt med det.)

9 januari 2009 kl. 07:52  
Blogger Marcus sa...

Vart kan man köpa ljudboken/böckerna?

9 januari 2009 kl. 20:56  
Blogger Henrik Fexeus sa...

De ska finnas i din lokala bokhandel. Samt på nätet (aldibris, bokus, osv). De är inte svåra att få ta på.

9 januari 2009 kl. 22:30  
Blogger Frank Drebin sa...

Hur många försök krävdes det innan experimentet fungerade? :-)

Om det bygger på sannolikheter, så finns ju chansen fortfarande att det kan gå fel.
Gissning är vi vill sitta i närheten av varandra, men inte för nära.. och du står på scenen, så klart de sätter sig längre ned.
Hm, men jag vill nog ha bättre förklaring.

Mm, känns som att människan är grymt imponerande

10 januari 2009 kl. 14:00  
Blogger Henrik Fexeus sa...

Hur många försök? 500. ;-) Nej, men allvarligt talat så fanns det varken tid eller pengar till att göra om inslagen i Hjärnstorm, om de skulle gå fel. Jag hade alltid bara en chans på mig att få de olika demonstrationerna och experimenten att funka. Hårt men rättvist. Tv är mindre glamoröst än man tror. Det här kan f ö vara bra att komma ihåg när ni ser resten av serien!

10 januari 2009 kl. 21:13  
Blogger Unknown sa...

Alltså, det handlar ju om något djupt mänskligt och sättet du ger instruktionen på. När du ger den, vilka ord osv. Att de då är predestinerade att sätta sig just där de sätter sig. (Såvida du inte hade en uppsättning kuvert och grejor vid andra stolar…)

Det är irriterande att vi människor i så fall är så ruskigt lika i tänket, trots att vi tror att vi är så himla unika i våra val.

11 januari 2009 kl. 13:45  
Anonymous Anonym sa...

Har inte haft möjlighet att se klippet förrän nu, otroligt imponerande! Att pricka helt rätt på ett försök låter givetvis som en omöjlighet. Men vem som satt på vilken plats är inte så konstigt om de gick in i den ordningen (vilket Henrik säkert kunde styra), och om Henrik går framför dem samtidigt som de går in på raden, och plötsligt stannar, då tror jag man själv skulle stannat och satt sig just där. Men tre på en gång...

Ska bli kul att se programmet! Inte långt kvar nu...

12 januari 2009 kl. 20:13  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida