lördag 26 april 2008

Fredagsöl på Expressen


(Jag skulle postat det här igår, men var för trött)

Ibland lyckas kvällstidningarna skapa löpsedlar som måste vara resultatet av nån intern tävling på redaktionen. Det sker ofta när helgen är i antågande av nån anledning. Ovanstående var löpet igår fredag: Caroline, 30: JAG VISADE BRÖSTEN FÖR RIKA MÄN - Slutade föst när väninnan mördades.

Jag ser orden, förstår den grammatiska strukturen, men innehållet är fullkomligt obegripligt. Så många frågor. För det första: På vilket sätt visade Caroline brösten för rika män? Höll hon utkik efter snubbar med kosing på stan och hissade upp tröjan när hon såg en cashmir-tröja? Var det en hobby? Eller var det hennes jobb? Jag måste förutsätta att hon inte jobbade på en stripklubb eller liknande för då borde det stått det istället. Men det står det inte. Om det nu inte bara var en hobby, finns det alltså rika män som är å ena sidan så uttråkade och dekadenta att de gärna betalar för lite sleaze, men som å andra sidan är tillräckligt pryda för att de nöjer sig med att få se ett par bröst? För de skulle ju kunna köpa hela paketet, så att säga. Är det här samma män som tittar på den sortens erotiska filmer där man bara ser överkroppen när de har sex? Jag har alltid undrat vilka de är...

Sen har vi det här med väninnan. Det är naturligtvis tragiskt att någon blivit mördad. Men hade anledningen till mordet någon relevans för Carolines märkliga sysselsättning? Gjorde hon samma sak? Är de rika, dekadenta, men blyga männen även fullkomligt livsfarliga? Eller var hon torped för maffian?

Så många frågor, så många fördomar. Jag är medveten om att jag säkert skulle få svar på flera av dem genom att bara läsa tidningen, men jag är rädd för att bli besviken. Den här storyn blir inte bättre än den är just nu.

Den sista frågan gäller dock nyhetsvärdet: Expressen tillbringar en löpsedel, en förstasida och två sidor i sin tidning för att tala om att det finns en kvinna som brukade hissa upp tröjan men som inte gör det längre. Nähä.

Men så lättfångade är vi. För man hoppas ju på bilder.

8 kommentarer:

Blogger Maja sa...

Väldigt märklig löpsedel när man tänker efter. Men man är ju så van så att man knappt reagerar över hur dumt det är.
Har du sett Telenors reklam? Det kanske är rena nybörjargrejerna för dig, men för oss andra är det... inte det. Tänk om alla blev supermedvetna om hur mycket de avslöjar, och om man själv visste att alla andra kunde läsa av en. Vad jobbigt det skulle bli!
Men förresten, alla de som sprutar botox i rynkor och veck, de får ju hur konstiga ansiktsuttryck som helst! Undrar om de blir missuppfattade oftare sedan de börjat botoxa?

26 april 2008 kl. 20:27  
Anonymous Anonym sa...

Jaadu det är en sjuk värld vi lever i.

26 april 2008 kl. 21:16  
Blogger Hexmaster sa...

Om reklamen är den som utgår ifrån att 55 % av kommunikationen är icke-verbal så är det en gammal myt. Eller närmare bestämt, en kraftigt missförstådd tolkning av en viss studie.

Skymningspressens löp är en blind fläck, eller hur man säger.

27 april 2008 kl. 01:12  
Anonymous Anonym sa...

Läs inte ifall du vill smaska i fantasin. Men angående storyn så var det såhär, ifall det är den jag tror det är, att hon jobbade på en strippklubb i Danmnark och slutade med det när tjejen som bodde mittemot henne blev mördad av sin svartsjuke pojkvän.

Löpsedeln sa alltså inte mkt om hur det var, men heller ingen osanning.

27 april 2008 kl. 04:36  
Blogger Henrik Fexeus sa...

Maja - ja, botox är enligt ryktet en av anledningarna till att manus till hollywoodfilmer mer och mer låter som serietidningar; skådisarna kan inte längre uttrycka subtila känslolägen i ansiktet pga nervgiftet, så de måste ha repliker som säger vad de känner istället.

Hex - inte så mycket missförstånd som generalisering, eller hur. Mehrabian kom ju faktiskt fram till 55-38-7, men påpekade att han inte kunde säga något om förhållanden i situationer utanför hans egen studie.

Asláug - Äsch då. Jag misstänkte det. Men då tycker jag ändå rubriken potentiellt far med osanning. Eftersom den förutsätter att det bara är 1) rika och 2) män som går på strippklubb, samt att 3) brösten är det enda man visar där. Inga av de punkterna stämmer. Eller hade hon en egen kundkrets där? Hur som helst - det var det jag menade med att om det var en strippklubb inblandad så borde de skrivit det istället. Ja ja. Tur för västvärlden att hon lagt av, i alla fall. :-)

27 april 2008 kl. 11:07  
Anonymous Anonym sa...

Henrik- jag säger inte att jag inte håller med dig.

Men hon visade ju upp sina bröst (och säkert andra delar oxå) för rika män(och andra medelmåttor med). Det står ju ingenstans att det är "bara" rika eller "bara" bröst.

Så osanning det är det ju inte. Fastän hela sanningen inte är med.

28 april 2008 kl. 10:34  
Anonymous Anonym sa...

Du har så rätt. Helsjukt att de kan sälja på sånt trams. Vänligen skicka artikeln.

11 maj 2008 kl. 18:22  
Anonymous Anonym sa...

det går inte att veta allt om du bara läser den texten, du kanske borde bläddra fram till den sidan där det står om det här. Eller har du inte råd att köpa tidningen???

1 juli 2008 kl. 08:29  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida