lördag 10 juli 2010

Arkadia med vänner är i stan!


En civilicerad inledning ...

Det här är min vän Arkadia för några timmar sen, i Kungsträdgården i Stockholm. Arkadia är en av våra få professionella gatuartister i Sverige. Idag fick han svettas extra mycket när han med mycket tog sig ur såväl tvångströja som två hårt virade kättingar i nästan trettiogradig värme. Det involverade både krälning på marken och kättingmanövrering med tungan innan han var klar, men triumfen var (som nästan alltid) till slut hans.

... får en något brutalare fortsättning ...

Det finns ett problem med Sverige och det är att vi, till skillnad från resten av världen, inte är vana vid gatukultur. Det finns ett ännu större problem med Stockholm och det är att vi, till skillnad från de flesta städer, inte har ett etablerat område eller torg där man vet att det "händer saker". Vi har inget Covent Garden. Men i år har det blivit ändring på den saken. För första året i rad arrangeras Stockholm Street Festival, med gatuartister från världen över som underhåller i dagarna tre. Och det bästa är att det, som Arkadia brukar påpeka, bara kostar det du tycker det är värt.

... och vad nästan ingen inser är att det gör skitont. På riktigt. Men vad gör man inte för publikens höga nöjes skull.

Om du är som jag så är det en hel del. När senast kunde du slå dig ner på din rumpa på första parkett i solkskenet med en läsk och avnjuta - om du vill - flera timmars fantastisk liveunderhållning av människor du inte visst fanns? Du har chansen imorgon söndag igen. Då kommer alla att ge gärnet en sista gång. Gå dit. Det kommer garanterat vara en av sommarens höjdpunkter.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida