onsdag 6 februari 2008

Min röst ska nu komma från andra sidan av rummet

Hrm-hrm. "Konsten att läsa tanka tankar, av...eh...mig. Första kapitlet" Aargh, skrev jag SÅ på den där sidan? Kan vi ändra här? Åh, nej, det där... Och så vidare. Nu är vi igång! :-)

9 kommentarer:

Blogger Maja sa...

Hej!
Det ska bli kul att höra. Kan du inte lägga ut ett röstprov så att vi får höra lite? Ska du ha den där scaryjingeln med som du har på din sida? Eller det kanske inte är en jingel utan en hel låt? Jag stänger alltid av den på direkten!(För att den är lite som kritor mot svarta tavlan, skärsår i porslin)
Vill du ha ett tips från mig som "reklamspeakar"?
Le när du pratar. Man låter....trevligare då!
Låt förresten nån annan läsa
" Konsten att läsa tankar av HF".
Hälsningar från Maja.

6 februari 2008 kl. 19:01  
Blogger Henrik Fexeus sa...

Hej Maja - bra idé med att lägga ut en textfil! Jag ska se vad vi kan göra. Jag läste faktiskt inte "KALT av HF" själv. Jonas Karlsson läste så i sin bok Det Andra Målet och jag tyckte alltid det lät lite konstigt. Det svåra för mig är att inte "agera" texten som jag brukar göra när jag föreläser, utan bara "läsa" den. Annars blir jag olidlig att lyssna på i längden. Men jag ler hela tiden. Jag kan inte låta bli. :-)

6 februari 2008 kl. 19:51  
Anonymous Anonym sa...

är god vän med din bok "att läsa tankar". Ifrågasätter dock att man inte skulle kunna få en bra relation med en som visar dig förakt, att man inte skulle kunna vända på steken. Är du verkligen helt säker på det? skulle du kunna förtydliga det vore jag tacksam.

6 februari 2008 kl. 23:16  
Anonymous Anonym sa...

t.ex. prästen i hjärnstorm med blå skjorta och kavaj och glasögon, småmullig, flint. Han verkade ju förakta dig till en början men på slutet skrattar han och verkar tycka du är rätt käck

6 februari 2008 kl. 23:23  
Blogger Henrik Fexeus sa...

Tyckte du han föraktade mig?!? Han var mest lite finurlig. Se till så du inte blandar ihop förakt med att allmänt ogillande. Förakt är en mycket starkare känsla än så.

Vad gäller att vända förakt måste jag erkänna att jag aldrig har fått tillfälle att försöka. Där citerar jag bara vad mer kända känsloforskare, som t ex Paul Ekman, har kommit fram till i sina studier. Men på't bara - du kan bli den förste! :-)

6 februari 2008 kl. 23:40  
Anonymous Anonym sa...

Henrik, har du möjligtvis läst KAy Pollaks bok Att välja glädje? För mycket av det som har kommit från dig har jag även läst i den boken och han skrev sin först...

C från Kristianstad

7 februari 2008 kl. 08:05  
Blogger Henrik Fexeus sa...

Nej, jag har inte läst Pollak. Du ser i min litteraturförteckning vilka böcker jag baserar mig på. Men jag har heller aldrig gjort några anspråk på att vara först med nånting, med undantag kanske för att samla så många olika teman inom samma pärmar. (Jag trodde dock att Pollak handlande mer om livsfilosofi än om ordlös kommunikation?)

7 februari 2008 kl. 08:14  
Blogger Henrik Fexeus sa...

Maja. jag skrev textfil. Menade givetis ljudfil. Men det fattade du ändå. ;-)

7 februari 2008 kl. 08:15  
Anonymous Anonym sa...

Det kanske går hand i hand en del? Jag menar du måste ju kunna kommunicera med dina medmänniskor för att må bra, eller hur? Och kommunikation är ju mer än bara ord.
Och för mig får du sno eller insperaras av andra böcker så mycket du vill oavsett om du tar med det i litteraturförteckningen eller inte. Tyckte bara det var intressant att ni var inne på samma spår.

7 februari 2008 kl. 09:00  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida