måndag 8 december 2008

Arkiv-tv på YouTube

I väntan på Hjärnstorm ligger det två lite obskyra intervjuklipp på youtube, där jag gör lite märkliga stunts. Så om ni har lust kan ni spana in dubbeltrubbel på Eftersnack och lite finsk kärvhet i Bettina S!

8 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Jag tycker du ska sluta upp med såna mjuka tricks och ta dig ett steg uppåt. Slopa kroppskontakt för att läsa tankar och satsa mer på cr eller nåt.

Det vore lamslagande och imponerande!!!

8 december 2008 kl. 20:27  
Blogger Henrik Fexeus sa...

DK - Personligen tycker jag att det som finns i klippen är allt annat än mjukt. De flesta jag har talat med i branschen upplever det snarare så cutting edge att det gör ont. Men uppenbarligen har jag mycket att lära mig från dig och andra superproffs. Jag vet inte ens vad du menar med cr. Se där min pinsamma okunskap. (Om du inte menar cold reading. Men det kan du ju inte mena eftersom du tycker att det jag gör i Eftersnack är mjukt, och cold reading är som du vet av din egen erfarenhet en mjukosttub i jämförelse.) Det ska bli spännande att se dina egna prestationer i tv och radio inom en nära framtid! Jag är övertygad om att du kommer slå oss alla med häpnad.

8 december 2008 kl. 20:40  
Blogger Zhade sa...

Jag tycker det var snyggt gjort, särskilt på Eftersnack. Vad gäller rätt och fel, både här och i Linda Rosing-diskussionen, skickar jag er vidare till mitt senaste inlägg; "Enligt vem?".

9 december 2008 kl. 05:02  
Anonymous Anonym sa...

Henrik - kan inte säga emot att personer du haft kontakt med tycker att det du gör är cutting edge. Alla har egen nivå för häpnad. Damn vad offensiv man kan bli. Men struntsamma, här är förklaraning vad jag syftade på.
Iom. att du ändå har en sån erfarenhet så vore det underhållande att se något som skapar starka känslor eller debatter kring det du gör.
Sen vill jag mer än gärna ha din syn på cold reading. Vad finns det i cold reading som du tycker är mjukosttub ? Ser du kroppskontakter som mer "slagande" (när test personer kan komma fram till att, just ja han läser av nån form av signaler) eller ingen kontakt alls som inte avslöjar nåt... eller vänta nu. Jag tror jag tog fel, du är inte nån form av magiker som inte vill avslöja grunder till tricks eller hur ? Hade du varit det hade det inte kommit ut 2 böcker.
Tror det vart jag som blev bländad.

10 december 2008 kl. 09:11  
Blogger Henrik Fexeus sa...

DK - jag ser i efterhand att jag nog tog i för hårt. Min offensiva hållning berodde mer på stress och slarvig läsning. Sorry. Men du måste förstå att när du gör direktsänd tv så har du i bästa fall två minuter på dig att göra nåt som du inte kommer få tillfälle att förbereda eller repetera, och som måste vara tydligt och ha en rejäl punch. Därav mitt val av stunts. Cold Reading (eller warm reading, som jag själv föredrar) kan vara riktigt effektfullt om du får tillbringa 10 minuter med personen i enskilt samtal. Men det kommer aldrig ha den där TA-DAA!!-knorren som krävs för tv. Dessutom, precis som du är inne på, så vill jag demonstrera något som de själva kan komma på en möjlig förklaring till (inte hela vägen förstås, se Eftersnack). Sen vore det kul att få veta hur mycket du själv har provat, med tanke på att du uppvisar en rätt stor (åtminstone teorietisk) kunskap i ämnet.

10 december 2008 kl. 09:24  
Blogger Henrik Fexeus sa...

Återigen - jag hoppas jag inte verkade snorkig i min senaste kommentar, för det var inte meningen. Jag är ärligen nyfiken. Ju fler vi är som försöker använda oss av det här desto roligare!

10 december 2008 kl. 09:35  
Anonymous Anonym sa...

Henrik - nedå du var inte snorkig. än så länge tycker jag det är bra det du gör hittills. Måste erkänna att alla andra tv-program s*ger pga dålig underhållning medans det du gör har mycket underhållning! Tycker det borde vara mer sånt i tv, det är det som är det intressanta. Känns även skönt att du inte är nån form av magiker utan mer som en kunskaps-delare (om det nu är rätta ordet).
Förstår att det är knappt med tid i direktsändningar. Därför hoppas jag på mer djupgående trick i nästa säsong av hjärnstorm.

Inom dessa ämnen har jag mycket kunskap. Din första bok var något som besvikelse men samtidigt en lättnad. Det anledningen till att jag redan läst om dessa punkter (och studerat) och hunnit testa en del. Så det var inget nytt, däremot det positiva var att det var på svenska. Allt jag hade läst tills jag läste din bok var på engelska, så förstod jag inget fick jag läsa om o om igen.
När det gäller den praktiska delen så ligger vi på ungefär samma nivå. Visserligen leker du mer än jag (så du hamnar längre upp i trappor), men exempelvis vissa tricks från hjärnstorm har jag anpassat mig för sen flera år tillbaka. Skillnader mellan dig och mig är du är med i tv och är bättre på rapport medan jag fortfarande ligger i utvecklings-fasen. Och så utvecklar jag det mesta till syfte av underhållning och magi. Kanske även nån form av terapi behandlig då mycket av dessa kunskaper kan användas för att hjälpa andra. Vilket har fungerat bra i tidigare experiment.

10 december 2008 kl. 14:45  
Blogger Zhade sa...

Och så är du ödmjuk också.

11 december 2008 kl. 09:43  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida