måndag 15 februari 2010

Genier II


Den nya vågen med "Sand Art" är egentligen samma sak som Johan Hagelbäcks filmjölksanimationer (om nån kommer ihåg dem?) fast i en mindre kladdig och mer glorifierad upplaga. Det är heller inte något helt nytt. Vi har sett det tidigare, t ex som kommersiella idents till Animal Planet. Men ingen har tagit steget fullt ut förrän nu.

Det här är Kseniya Simonova och hon har förstått att om man pysslar med prettoperformance så måste man gå hela vägen. Men på rätt sätt. Annars blir det bara nycirkus utav det. Och det vill man ju inte.

Kseniya är dramatisk och vacker, har symfoniversionen av Metallica som soundtrack, och börjar resp slutar sin akt med att tända/blåsa ut ett stearinljus. Mer pretto än så är det svårt att få det. Samtidigt så är hennes berättelse en vacker och finstämd hyllning till sin farmor (mormor?) som inte lämnar ett öga torrt.

Och det är bara Ryssland som skulle tillåta en över åtta minuter lång akt i sin version av "Got Talent". Men så vann hon också. Titta och njut!



3 kommentarer:

Blogger Janelle Lollipop sa...

wow.


Hade helt missat dessa företeelser, Sand Art och filmjölksanimationer. Av någon anledning kopplade jag dock vidare till en annan underhållningsgenre
....inte lika vackert men ack så dramatiskt...Sudden med Kalle Anka Cupen i Parallell-Yoghurt...

15 februari 2010 kl. 20:35  
Blogger Unknown sa...

http://www.youtube.com/watch?v=E2-oHTqw9ZM

16 februari 2010 kl. 02:15  
Blogger Janelle Lollipop sa...

Skulle vara spännande att få veta vad du menar idiotjim? Ibland behöver det ju inte finnas något direkt samband, men....

16 februari 2010 kl. 13:14  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida