måndag 1 september 2008

Ljud i skällan

Från och med idag finns Konsten att läsa tankar som ljudbok i handeln. Så nu låter jag också. Tjohoo.

7 kommentarer:

Blogger Marcus sa...

Göörbra!

1 september 2008 kl. 22:16  
Anonymous Anonym sa...

Jag har redan beställt den, tänkte att det är bra att både läsa den och höra när du berättar =)

2 september 2008 kl. 10:16  
Anonymous Anonym sa...

Henrik, jag har funderat på en grej och du är nog den som är bäst lämpad att svara skulle jag tro...(men ni andra får givetvis också komma med teorier). På mitt jobb har vi passerkort med tillhörande kod, som man valt själv. Man kan ju då tycka att alla siffror borde användas i lika stor utsträckning, men tre av siffrorna är helt utslitna medan de andra ser ut som nya. Jag vet inte hur många som använder knappsatsen (det är bara om man kommer innan 8 som koden behövs) men jag bedömer att antalet är tillräckligt stort för att det inte ska vara ett fåtal personer som nöter med just sina koder.

Så alltså, nu vill jag ha din/era åsikter, är det en ren slump att dessa tre siffror används mest eller finns det vissa siffror som är populärare än andra när det gäller att välja kod? Någon kanske till och med vågar sig på en gissning på vilka siffror det rör sig om..?

Jag har en teori men väntar lite med att avslöja den

3 september 2008 kl. 08:19  
Blogger Maja sa...

Hej! Jag kollade idag vilka knappar som var mest slitna på bankomaten.
Den mest slitna var femman , sen tvåan, ettan och fyran. Fast jag kom på sen att det beror nog på att 500 kr är det vanligaste uttaget.
Jag vill också veta vilka siffror folk helst väljer. Jag tror på en sjua. Och en åtta. Och en trea. Dubbeltrea. Hoppas att ni aldrig hittar mitt kort...

3 september 2008 kl. 21:19  
Anonymous Anonym sa...

Oj Maja, du är ganska nära i din gissning på 7, 8 och 3...

Bankomatkoder brukar man väl inte få välja själv va? Så där borde det ju va slumpmässigt, med undantag för vad folk väljer att ta ut (eller man kanske kan välja kod för vissa kort förresten..). Men va konstigt att inte nollan var mest sliten då?

4 september 2008 kl. 08:04  
Blogger Hexmaster sa...

Påminner om en egendomlig matematisk "lag", om siffrors märkvärdigt olika benägenhet att dyka upp. Fast den visar att låga siffror är vanligast.

http://en.wikipedia.org/wiki/Benford%27s_law

Å andra sidan; om låga siffror är vanligast, så är det kanske så, att man uppfattar höga siffror som mer "slumpmässiga". En kod som 7897 ser mer svårgissad ut än 1121.

4 september 2008 kl. 12:11  
Anonymous Anonym sa...

Har för mig att jag läst nån gång att ber du någon tänka på ett tal mellan 1 och 10 tänker särskilt många på 7. En udda siffra som gömmer sig litegrann i övre mitten, den verkar "svår". Att välja 1, eller för den delen 5, är ju för "lätt" liksom ;)

4 september 2008 kl. 13:32  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida