tisdag 17 november 2009

Nyköping nästa

Idag tisdag tar jag SinnesCirkusen till Nyköping.

Culturum, kl 19.oo för att vara exakt. Alltså inte 19:30 som jag råkade skriva i min iver tidigare. Inte det. Utan 19:00. Sju. See ya.

10 kommentarer:

Blogger David sa...

Hej Henrik. Det är inte min mening att starta en diskussion här, men.. Jag har funderat på det här med att skapa 'rapport'. Då har jag tänkt som så att om man 'anpassar' sig efter personen, finns inte då risken att han/hon uppfattar en som undergiven eller som en följare? När man inleder en kontakt med nån man önskar ligga med har jag känslan av att det är ett stort plus av att bli sedd som en ledare (alpha hane). Tappar man inte den fördelen om man anpassar sig? Kroppsspråket är ju det som märks först. Därför bör det va bra att alltid ha ett öppet, självsäkert, vänligt kroppsspråk och behålla samma kroppsspråk tills det att han/hon anpassar sitt kroppsspråk.? Talet däremot borde vara helt ok att spegla då personen inte fått nån chans att lyssna till det innan kontakten.

17 november 2009 kl. 13:08  
Blogger Sebastian sa...

Är påväg mot nyköping nu för att se denna och är sjukt taggad inför en rolig kväll med sinnescirkus.

17 november 2009 kl. 16:50  
Blogger Johanna sa...

Ville tacka för en sanslöst fascinerande kväll. Guldkant på tillvaron med personer som verkligen kan sin grej, och dessutom gillar den!

17 november 2009 kl. 23:13  
Blogger Sebastian sa...

Tusan va bra du var ikväll Henrik, ska inte säga något mer än att du har en helt fantastisk show och jag förstår fortfarande inte hur du lyckades.

Och mot vad david sa, så man älskar sig själv, därmed så tycker man väldigt bra om alla som är som en själv och det är vad man uppnår genom att "härma" den andre personens tal och kroppspråk.
(vilket henrik skrev om i "Konsten att läsa tankar")

17 november 2009 kl. 23:15  
Blogger David sa...

Tack sebastian :) Och jo, jag har läst 'konsten att läsa tankar' (ett par gånger). visst stämmer det precis så som du skriver och så som Henrik har skrivit. Har dock inte läst 'alla får ligga' än. Har du eller nån annan gjort detta? Rekomenderas den? Handlar den bara om att 'få till det'? Isf inte så intressant för mig... (är munk ;p )

Men iaf... det jag va inne på är att man (kan va helt ute och cykla nu..)ganska snabbt kan bli placerad i kompis-facket om man fullt ut agerar som en spegel från början. Kan det va bättre att göra detta stegvis? Va kan va bättre än att se att den andra personen söker god rapport? Dämed inte sagt att man ska va en alien och helt avig. Vad tror(eller vet) ni?

När kommer du, Henrik, till Gbg? Jag önskar också få ynnesten att se en av dina 'shower'

Finns hjärstorm på dvd? har svt tagit bort det från .se ?

varma hälsningar
david

18 november 2009 kl. 16:24  
Blogger Sebastian sa...

David:
Jag har inte själv läst "alla får ligga" ännu då jag bland annat har flickvän och inte känner att det är brådis.((Sedan så är det ju en bok om socialt beteende, varav om du är duktig socialt så har du lättare att få ligga som jag har förstått när henrik förklarat))
Men sedan så handlar det ju också om vad du samtidigt som du skapar rapport gör.
T ex att visa intresse och hålla sig undan det så kallade "kompis facket" är något du gör samtidigt som du följer kroppsspråket, bland annat även genom att du rör dig och ser om du har kontakt genom att hon omedvetet följer dina rörelser.
En konversation är ju alltid två som är med, och har ni god rapport så kommer även hon att följa dig så det inte är bara du.
Sedan så gäller det ju också de små subtila sakerna som du gör samt även vad du säger rakt ut till henne.
Men det många gör för att hamna i kompisfacket vad jag har märkt är att de själva inte ger ut de signalerna att de vill mer än det.

Att bara försöka styra och domdera och vara "alfa" är nog det sämsta vad jag sett gällande att faktiskt ragga upp en tjej på.
Många som går efter det verkar nästan vara blinda för omvärlden och skrämmer snarare bort tjejer.
En stor anledning till att de ibland får till det är sannolikheten stiger då de raggar på allt som rör sig.

18 november 2009 kl. 21:00  
Blogger Unknown sa...

Jag tror på Sebastian här, raggar man hela tiden får man väl till slut ligga, inget konstigt med det. Men att med kroppspråk visa sig överlägsen för att ses som en ledare är nog det dummaste man kan göra skulle jag tro. Riktigt trist inställning att tjejer skulle söka efter sådant. Du vill ju skapa ett band mellan dig och en speciell tjej, och jag tror absolut att ett "gemensamt kroppspråk" kan ge den känslan av samhörighet, som garanterat ses som mer attraktivt än en överlägsen stil.

Hurvida hon ser dig som kompis eller inte beror nog mest på hur mycket du visar att du är intresserad av mer.

19 november 2009 kl. 09:24  
Blogger David sa...

Tänkte släppa ämnet efter detta :)

Anledningen till att jag funderat mycket på detta ligger till så här:
Jag har ett ganska fördelaktigt yttre och därför trott att det varit detta kvinnor lockats av (nä, inte kvinnor i hundratals, men iaf).
Va på en maskeradfest för nån månadsen och hade då hjälm på mig, inget av mitt ansikte syndes och jag har ingen speciell kropp, vanligt byggd. Men aldrig någonsin har jag svärmats av så många kvinnor. Visst, de flesta va ju bara vänliga och tyckte kostymen va rolig. Men några va tydligt intresserade av att få med mig hem. Detta utan att ha sett vem dom pratar med. Va i hel***e(?) tänkte jag. (följde sedan med en, då hade hon iof sett mig innan. Men först efter att ja frågat om hon ville kyssa mig)

Detta satte igång en tankeprocess som hette duga i mitt lilla huvve. Jag hade aldrig börjat stöta på nån om jag inte visste hur hon såg ut (kalla mig ytlig, men jag vet bättre :p ). Jag frågade mina kompisar och killkompisarna tyckte samma som jag, medans tjejkompisarna trodde att dom nog skulle kunna bli intresserade av en man 'utan ansikte'.

Efter det har jag bara suttit och observerat på krogen.. och därav kom mina frågor. Jag är tacksam att du svarat Seb! Du verkar va en skön snubbe. Hade dock önskat lite fler inlägg från andra.
hur tänker ni?

Jag funderar som så att kvinnor egentligen blir attraherade av personlighet och socialt värde, men ser på utseendet för att kolla 'friskhetstecken' (detta må ske undermedvetet eller medvetet)
Medans killar ser till utseendet (ok, inte endast. Jag vill tro mig själv vara en kille som går efter personlighet)
Varför såhär? artens fortlevnad..? En kvinna önskar ha en socialt stark person som kan skydda henne och barnet (ligger inte i utseende)
En man vill ha en kvinna som kan föda ens barn, och gärna fler (själv önskar jag dock bara 1-2 st). Detta ligger direkt i kvinnans fysik.

Och för övrigt Sebastian. Vi ser nog på ordet alpha-hane på lite olika sätt. Självklart ska man inte domdera och styra runt med folk. Det är ju köttstyckena som tror sig själv vara alpha. I min mening är en alpha-hane den som kan tillfredställa och försörja en grupp med människor på ett ödmjukt och genuint sätt. Inte nån kaxig, stöddig och arrogant typ.

19 november 2009 kl. 14:42  
Blogger David sa...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

19 november 2009 kl. 22:51  
Blogger David sa...

Såg inte ditt inlägg förut, Matina, men vill tacka dig också :)

19 november 2009 kl. 23:57  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida